Съдържание

Отворени конкурси

 

 

The International Organization of Scientific Research (IOSR) - CALL FOR PAPER SEPTEMBER 2017

The International Organization of Scientific Research (IOSR)
IOSR Journals are UGC Approved Journals 
CALL FOR PAPER SEPTEMBER 2017
Dear Sir,
We are happy to announce you that IOSR Journals ( www.IOSRJOURNALS.org) have come under AQCJ - 2016 Top 10 Journals Ranking. It was calculated on the basis of “Google Scholar Citation” of published articles. IOSR Journals got 9th Ranking by AQCJ (African Quality Center for Journals)- Top 10 Journals Ranking. IOSR Journals Indexing: Index Copernicus, Cross Ref (USA), NASA ads , ANED (American national Engineering Database), Google Scholar, Open- J Gate.  
IOSR Journals provides DOI (Digital Object Identifier) to each article. IOSR Journals DOI is 10.9790
 
Papers are invited for IOSR Journals October 2017 Issue related to all field of Engineering, Management, Medical & Dental Science, Pharmacy, Applied Sciences, Nursing, Humanities and Social Science etc.
 
 

Important

Dates

Submission last date

15th October 2017

Acknowledgement of submission

Within 24 hrs

Acceptance notification

After 10 Days of submission (Blind peer review process)

Publication Date

25th October 2017
 
Author can submit paper through following link:  IOSRJOURNALS.ORG/how-to-submit.html
Regards
Director General,
IOSR Journals (www.IOSRJOURNALS.org)
(A unit of International Organization of Scientific Research)
Mail id SUPPORT@iosrmail.org
 

NDC Capacity Building 04-08 December 2017, Vienna, Austria

Курс на обучение за изграждане на капацитет за Национален център за данни - 4-8 декември 2017 г., Виена, Австрия.

Крайният срок за заявяване на желание за участие чрез попълване и изпращане на приложената регистрационна форма е 24 септември 2017 г.

Стипендиантска програма DropTES

Международен конкурс "Лаборатория за слава FameLab"

Международният конкурс "Лаборатория за слава FameLab" търси млади учени, които могат да говорят за наука по разбираем и атрактивен начин. Националният победител ще представи България на международния финал в Обединеното кралство

Удивително е как на пръв поглед сложни или странни въпроси могат да бъдат обяснени по съвсем кратък и разбираем начин. Това е магията на единствения по рода си международен конкурс "Лаборатория за слава FameLab", в който България участва за 11-та поредна година. Конкурсът търси лицата на науката, онези млади учени, чиято страст може да зарази хора от най-различни възрасти и професии. Това става чрез трите златни правила на "Лаборатория за слава FameLab": съдържание, разбираемост и харизма.

 Създаден от Челтнъмския фестивал на науката в Обединеното кралство, FameLab се превърна в най-големия международен конкурс за комуникация на науката. Чрез мрежата на Британски съвет, той се провежда в над 30 страни по целия свят. Понякога оприличаван на "Евровизия за учени”, международният финал на конкурса събира националните победители от всички участващи държави и се излъчва на живо по интернет, за да може да се гледа от зрители по целия свят.

 Преди да стигнат до международния финал обаче, кандидатите трябва да се преборят за сърцата на публиката и одобрението на журито в своите собствени държави. България участва в конкурса още от самото му начало преди 11 години, благодарение на партньорството между Британски съвет, Министерството на образованието и науката и Форум Демокрит. Победители до момента са били двама химици, биофизик и ядрен физик, двама генетици, математичка, палеоботаник, географ и лекар.

Кой може да участва?

Целта на конкурса "Лаборатория за слава FameLab" е да докаже, че за наука може да се говори пред не-специализирана публика по разбираем и забавен начин, при това без компромис с научното съдържание. Кандидатите могат да бъдат от цялата страна, но трябва да са на възраст от 21 до 40 години и да учат или работят в областта на природо-математическите и инженерни науки. Могат да са и преподаватели по съответните предмети в училище, докторанти и специалисти във ВУЗ, изследователски институти и институции, които ползват приложна наука, или студенти със задълбочени познания и опит в своята област.

 Желаещите да участват могат да получат повече информация за конкурса, подготовката и формуляри за регистрация на: www.famelab.bg

Националните издания на конкурса "Лаборатория за слава FameLab" във всяка от участващите държави се организират чрез местните офиси на Британски съвет. В България основни съорганизатори са Британски съвет и Министерството на образованието и науката. Партньори на конкурса са Столична община, София Тех Парк, форум "Демокрит", Българската национална телевизия, СУ „Кл. Охридски“, БАН, в. Аз-буки, сп. BBC Знание, онлайн списание БГ Наука.

Странична лента